23.7.2008

Hama-kamaa ja kuunneltavaa

Tässä tulee Latvuston ensimmäinen sekahedelmäsoppapostaus! Hooorray, olemme siis siirtyneet säännöllisesti päivittävien blogien hurjaan klaaniin…


Ensinnäkin, aiemmin esitelty retrokas lasinalusperhe sai täydennystä muutamasta hilpeästä space invaderista. Oi, katsokaa, ne löysivät itselleen jo raketinkin! :)

Ne ovat sisarussarja kolmelle sienelle: punainen, vihreä ja violetti. Kolme on maaginen luku, sillä yövieraita meillä (me=2) käy yleensä vain yksi kerrallaan. (Ja oli tuo vieras kuka tahansa, limsa ja maito virtaa. Pitkiin laseihin.)

…Ja tämänkin puuhan nörttikertoimen onnistui viemään uudelle tasolle vain kuuntelemalla siinä helmeilyn ja silittelyn lomassa LeetStreet Boysia. Jos siis videopelit ja/tai japanilainen nuorisokulttuuri kiinnostaa, vierailkaa tämän uuden riemupoppipumpun kotisivuilla – eteenne avautuu tuttujen intertekstien maailma. (”Like Mario and Peach I’m never reaching you” on ehkä upeimpia romanttisia kielikuvia mitä olen moderneissa laululyriikoissa kuullut…) Biisejä heillä on toistaiseksi vasta kolme: Guitar Hero Hero, Masquerade sekä Yuri the Only One, joka kyllä varmasti soisi minun ja poikaystäväni hypoteettisissa häissä. :P Siitä on väännetty jo hauska videokin. Check them out.


But wait: there’s more! Toinen auditiivinen internetelämys, jota voin lämpimästi suositella on Amateur Traveler, laadukas matkustusaiheinen podcast, joka on pelastanut monta sateista työpäivää. Jaksoja löytyy jo 144. Useimmat niistä on rakennettu jonkin tietyn matkakohteen, kuten kiinnostavan maan tai kaupungin ympärille, mutta mukana on myös teemajaksoja esimerkiksi road trippailusta ja kurjista matkakokemuksista. Show sisältää usein myös reissailijoita kiinnostavia uutisia ja nettisivujen esittelyä. Kieli on selvästi artikuloitua amerikan englantia ja lista jaksojen sisällöstä löytyy podcastin kotisivuilta – on siellä yksi Suomestakin!

Matkailusta puheenollen, emme lopulta varanneetkaan reissua Barcelonaan vaan eksoottiseen ja edulliseen Puolaan. Olihan sekin valinta: aurinkorantoja ja suklaapuoteja vai suolakaivoksia ja keskitysleirejä? Hmm, painokas HMM…

Tarkoitus olisi kierrellä Krakovan lähimaastossa ja piipahtaa Varsovassa. Viikon yöpymiset ja meno-paluulennot veroineen n. 350e/naama. Not bad. Elokuun lopulla nousee kone ja syyskuun alussa laskeutuu. Sen jälkeen Latvustossa siis luvassa puolalaisia kuvia ja tunnelmia. ;)

13.7.2008

Sen pitää lähteä ranteesta

Neulomisen. …monessakin mielessä…

Vaikka ikää ja elämän taakkaa ei olekaan vielä koko keholleni kertynyt edes erityisen vakuuttavaa määrää, ranteet ovat jo saaneet kärsiä paljon: niiden voimalla on neulottu villatakki ja virkattu Cthulhu, ne kestivät YO-kirjoitukset ja monta piirustusportfoliota, kerran ne vispasivat marenkitaikinan ilman sähköistettyjä apuvälineitä, ja nyt ne ovat kitkeneet koko kesän. Ei ihme, jos kylmä jomottaa ja jäykistää.

Ratkaisu: arsenaalillinen neulottuja ranteenlämmittimiä. Tämmöisiä:

Pörröjutut eli leväoliot

Lanka: Vihreä Novitan Seitsemän Veljestä (Kyllä. Olen neulonut sitä aika monta kerää eläissäni…) ja vihreänkirjava Novitan Tango (jonka valmistuksen lopettaminen oli melkein yhtä suuri rikos kuin Marlin päätös luopua mustikka-aronia Vitalin purkittamisesta! Grr…)

Puikot: 6,5 tai isompi

Ohje: Idean sain joskus vanhasta Novita-lehdestä, jossa oli samalla lankayhdistelmällä neulottu myös säärystimet. Koska ohje kuitenkin on vain 2o2n-joustinputkea, uskalsin soveltaa silmukka- ja kerrosmäärät itse.

Suurilla puikoilla lopputulos on ihanan pehmeä ja ilmava – aito karhunsammal. Jos päättelyn tekee erityisen löyhästi, jonkun päätellyistä silmukoista voi venyttää jopa niin isoksi, että siitä saa peukalon läpi. Näin leväotus pysyy hyvin paikallaan (ja voi rauhassa muodostaa kantajaansa symbioosisuhteen. Boo…)

Fetching

Lanka: Vaaleanvihreä Novitan Seitsemän Veljestä

Puikot: 3

Ohje: Knitty (Summer 2006)


Vaatteen väri ja puolilämmin luonne istuvat kevääseen.
Todella nopeat tehdä, mutta päättelyn kanssa pitää olla tarkkana: jos viimeiset kerrokset eivät ole tarpeeksi napakoita, neuleen reunat alkavat rullautua ärsyttävästi.

Dashing

Lanka: Farkunsininen Novitan Seitsemän Veljestä

Puikot: 3

Ohje: Knitty (Spring 2007)


Se on pidempi, se on lämpimämpi, se on napakampi. Se on täydellinen puolihihaisen farkkutakin kaveri. Ehdottomat viimassa pyöräillessä, jos puserossa on hiukankin liian lyhyet hihat.
…Kuinkas muuten, jos säärissä on kerran säärystimet, ovatko nämä kyynärvarsistimet…?