19.8.2010

Sushia ja tohveleita

Eläköön kesäloma ja kokeilunhalu! Eilen meillä lounasteltiin kotitekoisen sushin merkeissä.


Ostimme laiskuuttamme Blue Dragonin ateriapakkauksen, jossa oli pakolliset tykötarpeet neljään makirullaan. Täytteeksi laitettiin kurkku- ja porkkanatikkuja, raakaa ja kypsää merilohta, sekä itse marinoitua tofua. Voittajayhdistelmäksi nousi uunilohi+kurkku. Tofun kannattaisi olla kylmäsavustettua, että se pääsisi edes hiukan pilkottamaan norin vahvan merenmaun takaa. Raaka porkkana taas on tekstuuriltaan aika dominoiva.


Vastoin ennakko-odotuksia riisin rullailu ei ollut yhtään hankalaa, pelkästään hidasta. Työläin luku on etikkariisi, jota tulisi sekä keittää, jäähdyttää että muotoilla zenmäisellä hartaudella. Toiseksi haastavinta on wasabin annostelu – sitä on kiva olla, mutta pienikin liika on aivan liikaa.


Ruokajuomana nautittiin pieni mutta laadukas pullo sakea – ihan jo senkin kunniaksi, että meikäläisen lähtö lähestyy...


Lyhyesti sanottuna siirrän kirjallisuudenopintoni täksi syksyksi Western Connecticut State Universityyn. Vaihtokokemuksia ja jännittäviä kulttuurihavaintoja pääsee seuraamaan uudessa puujalkablogissani cut & connected. Täällä Latvuston puolella jatketaan kirjallisuudella ja käsitöillä. Mistä puheen ollen, tässä viimeinen projektini ennen New Yorkia:


En Pointe (Ulla 3/2007)
Lanka: Aade Lõng Artistic, alle 50 g
Puikot: 3,5 Knit Picks Symphoniet
Koukku: 3,0
Napit: puuta, Tallinnasta


Näillä minä sitten tassuttelen danburylaisessa opiskelija-asuntolassa, kun en halua tai tarvitse kenkiä. Jos kuluvat puhki, ei haittaa! Tuon napit Suomeen ja neulon uudet.

2.8.2010

Neuloottisen hartiahuivi

...on tietenkin haltiahuivi!
Tämä olisi taatusti kelvannut propiksi vaikka Lord of the Rings -filmatisointeihin. Harmaisiin satamiin vaeltavien haltioiden hunnuksi.

Aquila (Ulla 01/08)
Lanka: Southwest Trading Company Xie, 83 g
Puikot: 3,0 Knit Picks pyöröt

Tämä harmittoman näköinen taikaviitta on pääsyyllinen viime kuukausien päivityskatoon. Minusta saatte korkeintaan pakoauton kuljettajan. Olen ollut yhtä ahkera kuin aina ennenkin, siitä ei ole epäilystäkään, mutta näin suuren ja ohuen seitin kutominen vei silti pienen iäisyyden – kaksi ja puoli kuukautta.


Xie on hennompaa kuin useimmat tuntemani virkkauslangat. Niinpä huivista tuli juuri niin kevyt ja läpikuultava kuin toivoinkin. Painaa hartioita suunnilleen saman verran kuin kuiskaus, vaikka pidinkin neuletiheyden kohtuullisen tiiviinä. Sataprosenttiseksi bambuksi Xie on suloisen pehmeää, mutta myös yllättävän haurasta ja rispaantuvaa. Yleensä näiden lankojen yhteydessä niristään liukkaudesta ja joustamattomuudesta, mutta minua haittasi enemmän langan katkeilu ja pörrööntyminen.


Sari Åströmin ohjeesta en sen sijaan keksi pahaa sanottavaa. Tämä on kaunein huivimalli, jonka olen löytänyt sitten Gailin!