30.3.2011

Talvipuutarha

Lupasinhan. Nyt on ensimmäinen Amerikan lanka mennyt läpi mystisestä metamorfoosikoneesta nimeltä neulepuikot!


Haruni (Emily Ross' Ravelry Store)
Lanka: Knit Picks Shadow, Vineyard, 45g
Puikot: 3,5 mm Knit Picks Symphonie -pyöröt

Olen halunnut Harunin (tai kuten runollisimmat suomalaisneulojat sitä kutsuvat, Hanurin) aina siitä lähtien, kun bongasin sen Ravelryn uusimmista ohjeista. Olen vain etsinyt Sitä Oikeaa Lankaa – prosessi, joka ainakin minun kohdallani muistuttaa kovasti hengille puhumista tai taikavarpuilua. Varsinkin niiden mieluisimpien mallien kohdalla, joiden todella haluan onnistuvan ja päätyvän käyttöön, saatan kytätä ja jahkata vuodenkin, kunnes esiin putkahtaa jotain puhuttelevaa.

Hassua kyllä Knit Picks Shadow ei ollut suuri neule-elämys suuntaan eikä toiseen. Ei ihkupehmeää eikä veemäistäkään. Ihan perusmukavaa pitsilankaa, yksi vyyhti = kaulakokoinen kolmiohuivi. Mutta kun tämä väri oli juuri minun Harunini väri. Alusta asti tiesin, ettei tästä mallista tehdä vihreää, olkoonkin lehtikuvioita väärällänsä. (Nyt ei sitten auta muu, kuin neuloa kaveriksi violetit hanskat ja hattu...öh...voi harmi?)


Violetti näyttää niin hyvältä lehdissä. Ehkä siksi, että se on vähän surrealistista. Ehkä siksi, että se on jotenkin eleganttia. Ehkä siksi, että tykkäisin lehdistä, vaikka värinä olisi kissan ripuli.
Joka tapauksessa innostuin yhdistelmästä siinä määrin, että pyöräytin samalla teemalla uuden tiskirätinkin:


Apple Leaf Cloth (Eva Skulbru Eriksen's Ravelry Store)
Lanka: Novita Bambu, laventeli, 30g (tuttu toisesta tiskirätistä)
Puikot: (ne paljon puhutut) newhavenilaiset 3,0-milliset pyöränpinnapuikot

Poikaystävä toivoi uutta, reilumman kokoista tiskirättiä. Tällaisen sai. Lankaa jäi noin metri.
Ja rätin molemmat mallineuleet ovat muuten todella helpot ja kauniit – suosittelen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Niin ja...
Fanfaareja kiitos – Latvusto sai ensimmäisen tunnustuksensa!
Kiitos Villasukat ja pipa! Hauska kuulla, että joku jossain lukee ja tykkää! :)


Tunnustuksen saajan kuuluu vastata viiteen kysymykseen ja antaa tunnustus eteenpäin viidelle.

1. Koska aloitit blogin?
Latvuston tie alkoi itse asiassa jo kesällä 2005, Windows Liven (susipaskassa) blogipohjassa. (-> Klikkaa TÄSTÄ, jos uskallat!) Bloggeriin muutin maaliskuussa 2008. Olen tykännyt tästä nykyisestä alustasta erittäin paljon.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee?
Alun perin Latvusto oli pelkkä tekosyy kirjoittaa lennokkaita artikkeli- ja arvosteluhenkisiä juttuja, lähinnä kirjoitusharjoituksen vuoksi. Vanhassa blogissa tuumailtiin enimmäkseen kirjallisuutta, leffoja ja sen sellaista. Uusi Latvusto on ollut alusta asti käsityöblogi. Neulepostauksia onkin kivoin kirjoittaa, mutta silloin tällöin pälisen muistakin harrastuksistani ja aikaansaannoksistani. Arkistossa on matkoja, reseptejä ja kirja-asiaa, ja niitä tulee satunnaisesti jatkossakin.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden?
"Mahtavat" kielikuvat. Ja tämä ilmiselvä nörtti-hippi-twisti.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Kuten todettua, blogin pitäminen oli alun perin kirjoitusharjoitusta. (Harrastan luovaa kirjoittamista.) Käsityöbloggaamiseen vaihdoin monen ihanan neuleblogin inspiroimana. (Vaikka en jaksakaan kommentoida, seuraan säännöllisesti liki kahtakymmentä käsityöblogia!) Ensisijaisesti pidän blogia itseäni varten: Latvusto on minun neulepäiväkirjani. On kuitenkin ollut mukava huomata, että monet tutut ja tuntemattomat seuraavat puuhiani aika uskollisestikin. :) Olette kaikki tervetulleita jatkossakin!

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Kunpa ehtisin päivittää useammin! Pitäisi varmaan opetella kirjoittamaan lyhyempiä juttuja. Olen kuulemma ollut liiankin monisanainen aina 1-vuotiaasta asti...

En laita tunnustusta eteenpäin, koska useimmat, joille haluaisin sen antaa, ovat jo saaneet sen. Mainostan tässä yhteydessä kuitenkin muutamaa mainiota neuleblogia: Monologia langasta, Haaveiden hahtuvia ja Lankahullaannusta. ;) Kiitos kivoista kommenteistanne ja ihanista blogeistanne! Napatkaa sulka hattuunne, jos haluatte.

10.3.2011

Ms. Longstockings

Neuleiden tie se on täynnä virstanpylväitä. Tässä ensimmäiset polvisukkani:


Kevätaaltosukat
Ohje: Kalajoki (Yliveto-blogi) + Mittatilauspolvarit (Ulla 01/10)
Lanka: Drops Delight, n. 115g
Puikot: 2,5

Sanotaan suoraan: ostin langan siksi, että se oli todella halpaa. Arvelin nimittäin, että näiden urheilijanpohkeiden peittämiseen palaisi enemmänkin lankaa kuin lopulta paloi. Myös kivoilla väriliu'uilla saattoi olla vaikutusta valintaan. Mutta eihän tämä nyt mitään mukavaa lankaa ole. Neulepinnasta tulee aika pörröistä ja epätasaista, lanka pöllysi ja katkeili neulottaessa ja valmiit sukat ovat aika kutisevat.


Kutinasta huolimatta nämä ovat pysyneet jalassa jo pari päivää. Päättelin tarvitsevani polvareita juuri siksi, että tykkään liehua kotona ilman housuja... siis *köh* pitkähelmaisessa yöpaidassa. Pakkasilla joskus vähän palelee – ja näistä sai kyllä siihen välittömän avun. Kai tuo kutinakin käytön kanssa asettuu. Jos varret eivät siis lökähdä ennen sitä...

Kalajoki-ohjeesta en sen sijaan keksi pahaa sanottavaa. Aallot näyttävät pieniltä palmikoilta, mutta ovat tosiasiassa paljon helpommat ja nopeammat tehdä. Suosittelisin tätä Tiina Seppälän mallia vaikka aloittelijoillekin – ja monenlaisille langoille.


Nämä sukat kutsuvat jo kevättä! :) Mutta seuraava postaus on vielä viileän violetti...