20.4.2014

Etc.

Pieniä, pörröisiä, juovikkaita väliinputoajia. Ei tietenkään kesäkissoja, ei nyt ole se vuodenaika, kun puhutaan surullisista asioista. Ihan tarkoitin näitä muutamaa välipalaneuletta, joista en syystä tai toisesta ole muistanut mainita aiemmin.


Scars & Stripes
Ohje: Happily Ever After Mitts (Susan B. Andersonin blogista Spud Says!)
Lanka: Garnstudio DROPS Alpaca, pieniä määriä viininpunaista, yönsinistä ja mustaa
Puikot: 3,25 mm + silmukoiden määrä tiputettu 56:een


Onko sellaista bändiä tai biisiä kuin Scars & Stripes? Jos ei, niin häpeä, universumi.
Sileäneuleiset pötköt, joiden sivuissa on reikä ja päissä vähän joustinta. No eipäs, vaan mahtavan helpot ja mukavat irtohihat! Pitkän raidoituksen voi ajatella monella tavalla uudelleen. Oma väriskaalani ei ehkä kerro ohjeen aluperäistä tarinaa Happily Ever After, mutta tykkään näistä väreistä todella paljon. DROPS Alpaca sopikin tähän ohjeeseen paitsi pehmeytensä myös inspiroivan värikarttansa ansiosta. Yritin olla luova ja sijoittaa ainokaisen mustan raidan hieman eri kohtaan eri hihoissa. Argh, anarkiaa.
Nämä ovat olleet kovassa käytössä "työhanskoina". Toisin sanoen kirjoituskäsien lämmikkeinä. Lisää syntyy vielä varmasti, itselle tai lahjaksi.



Woodland Bling
Ohje: Jewelled Cowl (Sachiko Uemuran Ralvery-kauppa)
Lanka: Novita Huurre, n. 50 g, Pepsodent
Puikot: 5,0 mm


Tämä syntyi enemmän kokeilun tarpeesta kuin tuotoksen tarpeesta. Novitan talviuutuus kiinnosti, mutta osoittautui muoviseksi. Oikein natisi puikoilla. Helmien lisääminen neuleeseen kiinnosti ja osoittautui helpoksi. Siemenhelmet ovat niin pieniä ja kevyitä, että niitä on sitä paitsi oikein halpa ja näppärä tilata postitse. Ei siis jääne viimeiseksi kokeiluksi, mutta vähemmälläkin pärjäisi. Tuollainen helmimassa keskellä nirua mohairsekoitehattaraa on nimittäin kumman painava ja tekee kaulurista aika epäkäytännöllisen. Niinpä en edes vaivautunut tekemään kaulurista yhtä leveää kuin ohjeessa. Se toimii joka tapauksessa paremmin asusteena kuin kurkkukipukilpenä. Sellaisena se on kylläkin ihan tyylikäs. Japanilaista designia - ja sen jotenkin näkee.



Earl Gray
Ohje: Grey Grey Legwarmers (Katya Gorbachevan Ralvery-kauppa)
Lanka: Novita Rose Mohair, n. 100 g, hopea
Puikot: 3,5 mm


Lisää Novitan mohairsekoitteita? Miksi sorrun näihin? Varmaan siksi, että kerätuntuma on ihana. Aivan kuin jotain pieniä pötkyläeläimiä. Rusettimarsuja tai sellaisia. Puikkotuntuma on kaikkea muuta: kuten Huurre, Rose Mohairkin on nihkeää eikä neulepinnasta tule tasaista sitten millään. En myöskään ole tykännyt pitää näitä jalassa. Farkkujen alla aivan liian paksut ja kutisevat - ja onhan se sääli, jos nuo nyppykukat eivät pääse näkyviin. Vasta nyt valokuvatessa tulin ajatelleeksi, että voihan säärystimiä pitää sisälläkin, vaikka joogatessa. Ihan uusi universumi avautui nyt tästä...

Ette ottaneet viimeistä lausetta tosissanne.

Ei kommentteja: